8 de juny: Dia mundial dels oceans

El dia 8 de juny és el Dia Mundial dels Oceans (World Oceans Day) i s'ha celebrat de manera no oficial cada 8 de juny des de la proposta que va fer el Canadà l'any 1992 a la Cimera de la Terra (Earth Summit) de Rio de Janeiro (Brasil). Finalment, va estar oficialment reconegut per les Nacions Unides l'any 2008. Des d'aleshores a estat coordinat aquest dia per The Ocean  Project and The World Ocean Network, cada any amb més èxit.

Tot i que a molts centres el mar no us queda proper, igualment us animem a treballar aquest dia i us proposem alguns recursos:

  • Projecte educatiu telemàtic Oceans amb objectiu de demostrar a l'alumnat que el mar no és igual arreu del Planeta, a través de les seves pròpies observacions locals i compartint-les amb els centres educatius d'arreu del món, mitjançant l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). 
  • EL MAR A FONS: joc interactiu que apropa el coneixement sobre els mars i els oceans a l'àmbit educatiu mitjançant diverses propostes didàctiques:.
  • L'aventura dels petits exploradors: Joc interactiu associat al projecte "Els canyons del Maresme" elaborat per Submón. Explorant el mar a bord d'un veler, primer; submergint-se amb l'equip de submarinisme, després, i pujant finalment a un submarí cap a les grans fondalades es pot descobrir el que amaguen les costes del Maresme.
  • GUIA HÀBITAT: A la guia Hàbitat podeu trobar algunes activitats interessants:
  • Què pesques? L'activitat pretén ajudar a conèixer els principals sistemes de pesca, entendre els diferents impactes de les tècniques de pesca sobre les poblacions de peixos, comprendre i interpretar els possibles efectes de les taxes de captures en relació amb la taxa de creixement dels peixos i de les poblacions, entendre els límits d'un recurs renovable. EDAT: 10-16 anys. 
  • Un creuer pel mediterrani: L'activitat pretén ajudar a descobrir els recursos naturals i culturals del món mediterrani i la seva diversitat, prendre consciència dels problemes ambientals que afecten el mar mediterrani i les seves ribes i saber-ne l'origen i la gravetat, reflexionar sobre la necessitat de gestió ambiental per al manteniment dels recursos. EDAT: 10-14 anys. 
  • Peripècies del vell marí: L'activitat pretén ajudar a entendre que les espècies es poden extingir, comprendre els factors que han incidit en el procés d'extinció d'una espècie mediterrània concreta: el vell marí (cicle de vida i factors de mortalitat específics), suggerir com minimitzar els factors que poden provocar l'extinció del vell marí, conèixer altres espècies en perill d'extinció. EDAT: a partir de 10 anys. 
  • Marea Negra: L'activitat pretén ajudar a entendre com les marees negres poden afectar els ambients marins i en concret els mediterranis, examinar algunes de les possibles conseqüències negatives de la contaminació del mar, conèixer algunes solucions tècniques de què es disposa actualment. EDAT: 10-16 anys. 

Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escoles Verdes Barcelona Comarques para agregar comentarios!

Join Escoles Verdes Barcelona Comarques

Aquí trobareu els calendaris de trobades de professorat, trobades d'alumnat, formacions temàtiques i comissions de seguiment del curs 2023-24.

Hi ha 3 calendaris que es distribueixen en els següents territoris:

  • Alt Penedès i Garraf
  • Baix Llobregat
  • Vallès Occidental i Barcelonès

Us recomanem apuntar-vos en les trobades del vostre territori, però si teniu molt d'interès a participar en alguna proposta d'un altre territori ens podeu escriure a escolesverdes@fundesplai.org i fer-nos la petició.

Aquí podeu descarregar els calendaris en format PDF o JPG