Vedruna Sant Elies - 10 anys d'Escola Verda

Vedruna St. Elies celebra el seu desè aniversari com a Escola Verda. Per aquest motiu durant aquest més tots els cursos de l’escola han realitzat una acció especial amb la finalitat de millorar el nostre entorn. L’objectiu de totes les activitats es que els alumnes valorin l’entorn natural i que amb l’experiència promoguin la seva conservació, traslladant més enllà de l’àmbit estrictament escolar els valors per la preservació del medi ambient que perseguim com Escola Verda. En aquest sentit cal agrair la col·laboració del Departament del Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca que ha participat activament en moltes de les activitats.

A continuació fem un petit resum de les activitats realitzades:

INFANTIL


Amb la finalitat de conèixer la biodiversitat urbana de Vilafranca i en concret les múltiples espècies d’ocells, els alumnes d’infantil, després de conèixer bé aquest animals i el beneficis ambientals que aporten a l’ecosistema, van realitzar, amb material reciclat, menjadores d’ocells. Amb aquesta activitat els alumnes se senten partícips de la necessitat de protegir i ajudar a aquests petits animals.

INICIAL I MITJÀ

Els alumnes de cicle mitjà ajuden als alumnes de cicle inicial a realitzar una replantació forestal a la Muntanya de Sant Jaume. Els alumnes fan una caminada des de l’escola fins al lloc on es realitza la plantada. Es tracta d’un treball de conscienciació mediambiental molt motivador i engrescador per dos motius; per una banda es potencia la relació entre cicles de l’escola, on els alumnes més grans fan de guies als petits, fet que les potencia la responsabilitat i l’aprenentatge i d’altra banda tots aprenen experimentalment la importància de l'equilibri dels ecosistemes, les mesures de prevenció... En general aprenen, sobretot, a estimar i respectar l'entorn verd que els envolta 2

CICLE SUPERIOR

Els alumnes de 5è i 6è van aprofundir en el coneixement dels ocells insectívors de casa nostra, les seves poblacions, com viuen i els beneficis ambientals que aporten a l’ecosistema. Després d’aprendre a identificar les espècies més comunes d’ocells insectívors van realitzar algunes caixes niu que, més endavant el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca col·locarà en parcs o jardins de la vila per tal d’afavorir la seva presència a la nostra ciutat. Un cop col·locades s’informarà als nostres alumnes d’on les ha col·locat per tal que se’n pugui fer un seguiment.

PRIMER CICLE ESO

Els alumnes de primer cicle d’ESO es van centrar, específicament, sobre les poblacions dels ratpenats i dragons de casa nostra, les seves necessitats, com viuen i també els beneficis ambientals que aporten a l’ecosistema. Després d’aprendre a identificar les espècies més comunes de ratpenats de Vilafranca del Penedès i els seus beneficis ambientals, especialment en la reducció d’insectes, van construir unes caixes refugi per afavorir la seva presència a la nostra ciutat. Amb la construcció i instal·lació d’aquestes caixes s’ofereixen punts de refugi a aquelles espècies que requereixen de forats en arbres per amagar-se, criar, aparellar-se, etc. Més endavant, el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca les col·locarà en algun espai públic i informarà als nostres alumnes d’on les ha ubicat per tal de que se’n pugui fer un seguiment.

CICLE SUPERIOR ESO

Els alumnes de cicle superior d’ESO van netejar els camis que arriben a SANT PAU (EL MIRADOR DE VILAFRANCA). Els alumnes de 3r i 4t es van dividir en grups i es van repartir en trams els dos camins que arriben a la Muntanya de St. Pau. Ben equipats amb bosses i guants van anar recullin els diferents residus que van trobar pel camí. De forma ben vivencial els alumnes van observar el maltractament que es fa de l’entorn natural i col·laboren de manera directa en la neteja de 5.000 metres de camí on van recollir 140 kg de deixalles.

Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escoles Verdes Barcelona Comarques para agregar comentarios!

Join Escoles Verdes Barcelona Comarques

Aquí trobareu els calendaris de trobades de professorat, trobades d'alumnat, formacions temàtiques i comissions de seguiment del curs 2023-24.

Hi ha 3 calendaris que es distribueixen en els següents territoris:

  • Alt Penedès i Garraf
  • Baix Llobregat
  • Vallès Occidental i Barcelonès

Us recomanem apuntar-vos en les trobades del vostre territori, però si teniu molt d'interès a participar en alguna proposta d'un altre territori ens podeu escriure a escolesverdes@fundesplai.org i fer-nos la petició.

Aquí podeu descarregar els calendaris en format PDF o JPG