Fòrums 2016-2017

IV Fòrum XESC Baix Llobregat primària

El dimecres 8 de febrer es va celebrar a l’Espai Maragall de Gavà el IV Fòrum Baix Llobregat primària on es van ajuntar més de 130 alumnes i 60 mestres, representants de 34 centres de Primària de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat del Baix Llobregat (Gavà, Cornellà, Sant Boi, el Prat, l’Hospitalet de Llobregat i les Escoles Verdes del Baix Llobregat).

Les xarxes adherides a la  XESC del Baix Llobregat es van reunir per intercanviar les seves experiències, aquest cop, al voltant dels RESIDUS sota el títol: Residus? Reflexiona-hi, Reaprofita’ls, Responsabilitza-te’n!

Durant la trobada vam treballar per una banda professorat i per l’altra alumnat. Podeu veure els programes AQUÍ.

PROFESSORAT

Primer van començar amb un tast de tres experiències:

Després van fer un intercanvi d’experiències dividits en tres grups on es van presentar les infografies i es van intentar millorar les accions.

Totes les infografies i els resultats de l’intercanvi d’experiències els podeu veure AQUÍ.

ALUMNAT

Vam començar un intercanvi d’experiències a través de les infografies i amb propostes de millora i preguntes proposades per la resta de centres.

En segon lloc vam fer quatre tallers diferents:

ACCIÓ CONJUNTA

La trobada va finalitzar després de dinar amb una acció conjunta que redueix els residus i ajuda a reutilitzar allò que ja no volem: un MERCAT D'INTERCANVI.

Podeu veure totes les fotografíes de la jornada AQUÍ

III Fòrum XESC Vallès Occidental Secundària

El divendres dia 18 de novembre a Sant Cugat del Vallès vam celebrar el III FÒRUM XESC DEL VALLÈS OCCIDENTAL SECUNDÀRIA.

Les xarxes adherides a la  XESC del Vallès Occidental es van reunir per intercanviar les seves experiències, aquest cop, al voltant de la PARTICIPACIÓ amb l'objectiu d’aconseguir millorar les accions dels seus centres envers la participació de tota la comunitat educativa.

Durant la trobada vam treballar per una banda professorat i per l’altra alumnat. Podeu veure els programes AQUÍ.

PROFESSORAT

Primer van començar amb un tast de tres experiències:

Després van fer un intercanvi d’experiències i una dinàmica per tal de poder tenir el resultat de la PARTICIPACIÓ als diferents centres a partir de l’escala de participació de HART.

INTERCANVI D'EXPERIÈNCIES:

RESULTATS:

ALUMNAT

Vam començar amb un tast de dues experiències:

En segon lloc van fer un intercanvi d’experiències per conèixer i valorar les accions que desenvolupen els centres escolars participants de forma col·laborativa, compartint com desenvolupa cada centre la seva experiència i destacant entre la resta de participants quin és el tret més destacable de la seva proposta i com podria millorar. Amb les idees que van donar vam crear un núvol de paraules:

ACCIÓ CONJUNTA

La trobada va finalitzar amb una acció conjunta i de forma participativa: un MERCAT D'INTERCANVI al monestir de Sant Cugat on vam conèixer el claustre i el monjo que allà hi viu.

Podeu veure el reportatge que n’ha fet Vallès Educa a partir del minut 10’30 AQUÍ.

All Articles (0)

There aren’t any articles yet.