18 de juny, dia de la Gastronomia Sostenible

18 de juny, dia de la Gastronomia Sostenible

Ja queda poc per la fi de curs. Fareu algun pica-pica de comiat? Just abans d'acabar, el dia 18, és el dia de la Gastronomia Saludable. Podem aprofitar aquest moment per repensar com consumim els productes alimentaris i com ens alimentem.


Les Nacions Unides van establir aquesta celebració entenent la gastronomia com una expressió cultural relacionada amb la diversitat natural i cultural del món. La gastronomia juga un paper fonamental en la persecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Cal promoure un desenvolupament agrari i una producció del menjar sostenibles, que assegurin la seguretat alimentària, la nutrició i salut de totes les persones, la justícia social i la conservació de la biodiversitat.

Us proposem alguns recursos per a estar informats i per a treballar l’alimentació sostenible amb el vostre alumnat:

Per a estar informats i inspirar-se:

Per a treballar amb alumnat:

Concursos

  • Concurs #elmenjarnoesllença: la Fundació Espigoladors ens proposa participar d'aquest concurs que té dues categories, un concurs de contes il·lustrats per nens i nenes de 6 a 12 anys, i un concurs de vídeos per a nois i noies de 11 a 17 anys. Ofereixen suport educatiu i premis molt interessants.

 

Activitats

  • Cuiner, què pots cuinar?: activitat de la guia hàbitat per a nens i nenes de 4 a 7 anys. L’activitat pretén ajudar a: reconèixer la necessitat que tenim tots els éssers vius de menjar per poder créixer i tenir energia per funcionar, diferenciar aliments de procedència animal i vegetal, i reconèixer la importància de les plantes com a aliment, tant per als animals com per a les persones.
  • Què pesques?: activitat de la guia hàbitat per a nens i nenes de 10 a 16 anys. L’activitat pretén ajudar a: conèixer els principals sistemes de pesca, entendre els diferents impactes de les tècniques de pesca sobre les poblacions de peixos, comprendre i interpretar els possibles efectes de les taxes de captures en relació amb la taxa de creixement dels peixos i de les poblacions, i entendre els límits d’un recurs renovable. 
  • El valor dels aliments: web que ens permet calcular el valor del que mengem en temes de CO2 produït, aigua consumida, ocupa5616201492?profile=RESIZE_584xció de terra i diners.

Jocs

  • Joc de l'oca: un joc de l'oca sobre le malbaratament alimentari.

Vídeos

 

 

 

Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escoles Verdes Barcelona Comarques para agregar comentarios!

Join Escoles Verdes Barcelona Comarques

Aquí trobareu els calendaris de trobades de professorat, trobades d'alumnat, formacions temàtiques i comissions de seguiment del curs 2023-24.

Hi ha 3 calendaris que es distribueixen en els següents territoris:

  • Alt Penedès i Garraf
  • Baix Llobregat
  • Vallès Occidental i Barcelonès

Us recomanem apuntar-vos en les trobades del vostre territori, però si teniu molt d'interès a participar en alguna proposta d'un altre territori ens podeu escriure a escolesverdes@fundesplai.org i fer-nos la petició.

Aquí podeu descarregar els calendaris en format PDF o JPG