IX CONFINT Catalana “Tinguem cura del Planeta”

10516481469?profile=RESIZE_710x

 

La IX Conferència catalana de joves del projecte “Tinguem cura del planeta” (CONFINT) es va celebrar el passat 28 d’abril a Centre Esplai, al Prat de Llobregat. La conferència va aplegar més de 100 joves i docents de centres d'arreu de Catalunya. Després de 2 anys la trobada ha tornat a ser presencial. L'alumnat ha compartit les problemàtiques ambientals dels seus municipis i les accions de millorar que hi estan duent a terme, fruit del seu compromís amb la millora de l’entorn proper.

Una desena de joves representants de Catalunya que van participar en la V CONFINT estatal a Guadarrama l’any passat també van ser-hi presents per acompanyar l’alumnat durant tot el dia i cobrir totes les activitats fent de reporteres i reporters, per després elaborar un vídeoresum de la jornada. El paper d’aquests joves amb més experiència és clau per seguir amb el model “Jove educa a jove”, tan important en el projecte “Tinguem cura del planeta”, i cabdal a l’hora de passar el relleu en la lluita contra l’emergència climàtica. Aquest és el vídeoresum que van elaborar:

 

La benvinguda de l’acte va ser doble: d’una banda, a càrrec del Sr. Joaquim Bartolomé, tercer tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Ambiental, Energia i Serveis Urbans de l’Ajuntament del Prat i, de l’altra, de l’alumnat delegat elegit en la V CONFINT estatal de joves organitzada per ESenRED, que va tenir lloc a Guadarrama (Madrid) entre el 3 i el 6 d’octubre del 2021, a través d’un vídeo.

Després de la benvinguda, l’alumnat participant va compartir, a la Fira d’Experiències, les iniciatives sostenibles que els seus centres han estat treballant durant aquest curs: la mobilitat sostenible, l’impacte dels microplàstics o la neteja i cura d’espais naturals i parcs van ser només alguns dels temes que es van presentar. A més, abans de dinar, tant els i les joves com el professorat van fer un taller d’eines per millorar la comunicació i transmetre millor aquestes accions, “Comunicació per a la transformació”.

A la tarda es van posar en pràctica els consells de difusió apresos en la formació, i cada jove va poder decidir quin taller d’educomunicació volia realitzar: dansa, xarxes socials (Reels i TikTok), expressió plàstica o manifest. La trobada es va acabar amb l’acte de cloenda, en què es varen presentar els resultats d’aquests tallers i on es van escollir els ecodelegats i ecodelegades per ser representants de Catalunya a la Conferència estatal del curs vinent, i continuar lluitant per aconseguir un futur més sostenible. La trobada la va cloure el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, el Sr. Marc Vilahur, que va recollir el manifest dels joves.

 

Us animem a participar en les futures edicions!

10516487253?profile=RESIZE_400x

 

Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escoles Verdes Barcelona Comarques para agregar comentarios!

Join Escoles Verdes Barcelona Comarques