12131453654?profile=RESIZE_710x

Compartim amb vosaltres una de les accions d'Escola Verda que fa l'Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges. Aquest curs han celebrat la Setmana Verda i l'han centrada en la conscienciació i reducció de residus. 

12131458097?profile=RESIZE_710x

 

Tal i com expliquen a la seva web, alguns residus tarden molt temps a degradar-se, un dels que més tarda són les bosses de plàstic (entre 150-1000 anys). A més, la majoria acaben al mar o incinerades provocant un augment de la contaminació. Per tant, un dels seus objectius d’aquesta Setmana Verda va ser aprendre a reduir les bosses de plàstic. Així doncs, no només van fabricar les seves pròpies bosses sinó que per fer-ho, van utilitzar samarretes velles que ja no volíen. En una mateixa acció han reduït i reutilitzat, dues accions imprescindibles per disminuir la contaminació i fer del nostre planeta un lloc òptim per la supervivència de totes les espècies.  

 

12131459282?profile=RESIZE_710x

Durant aquesta setmana Verda, l'alumnat de l’optativa d’art i escola verda conjuntament amb l’alumnat que va participar en els tallers sostenibles, van començar un mural fet a partir de càpsules de cafè d’un sol ús amb la finalitat de reutilitzar un dels residus més consumits a nivell estatal. S'ha de tenir en compte que la majoria d’aquestes càpsules no es reciclen i tarden entre 100 i 500 anys a degradar-se. És per això, que han volgut donar una segona vida a aquestes deixalles per a transformar-les en una obra d'art.

 

12131459486?profile=RESIZE_710x

 

Algunes altres iniciatives que ha proposat l’alumnat d'escola verda per reduir aquest tipus de residus i evitar que acabin al mar són:

  • Portar les càpsules d'alumini utilitzades a punts de reciclatge.
  • Fer servir vuna cafetera tradicional que no necessiti càpsules.
  • Utilitzar càpsules compostables.

 

Des de l'Institut Joan Ramon Benaprès, ens recorden que amb petits gestos podem aconseguir grans canvis. Podeu llegir més i veure més imatges de la Setmana Verda a la seva web

 

Ens encanta poder compartir la gran feina que feu les Escoles Verdes i esperem que aquests exemples que publiquem us inspirin. Per això us volem animar a enviar-nos al correu escolesverdes@fundesplai.org les experiències que aneu fent durant el curs per a poder publicar-les. Només cal que inclogueu l'enllaç a la vostra publicació i 3 o 4 línies explicatives.

12127678867?profile=RESIZE_584x

12131458076?profile=RESIZE_710x

Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escoles Verdes Barcelona Comarques para agregar comentarios!

Join Escoles Verdes Barcelona Comarques

Aquí trobareu els calendaris de trobades de professorat, trobades d'alumnat, formacions temàtiques i comissions de seguiment del curs 2023-24.

Hi ha 3 calendaris que es distribueixen en els següents territoris:

  • Alt Penedès i Garraf
  • Baix Llobregat
  • Vallès Occidental i Barcelonès

Us recomanem apuntar-vos en les trobades del vostre territori, però si teniu molt d'interès a participar en alguna proposta d'un altre territori ens podeu escriure a escolesverdes@fundesplai.org i fer-nos la petició.

Aquí podeu descarregar els calendaris en format PDF o JPG