Les Escoles Verdes no s’han aturat per la COVID!

El primer trimestre d’aquest curs 2020-2021 ha estat especialment complicat, el professorat heu convertit l’escola en un espai segur posant-hi molta empenta, imaginació... i molta feina extra! Tot i així, les Escoles Verdes heu continuat enriquint el vostre projecte i lluitant per la sostenibilitat. És per això que volem començar les publicacions del bloc d’aquest 2021 rendint-vos homenatge i presentant algunes accions verdes que han realitzat escoles de la nostra xarxa durant aquest primer trimestre del curs.

NO ATUREM LA PARTICIPACIÓ!

Les Escoles Verdes vetllem per a ser un espai participatiu i que apoderi l’alumnat. Els grups bombolla han dificultat una mica la comunicació però moltes escoles han trobat solucions imaginatives per a seguir garantint la participació de tothom en la transformació de l’escola i de l’aprenentatge de l’alumnat.

 8411994873?profile=RESIZE_710x

 

UN CONSELL DEL MEDI MOLT ESPECIAL A L’ESCOLA 25 DE SETEMBRE DE RUBÍ

L’Escola 25 de Setembre no atura la participació i ha realitzat un Consell de Medi molt especial a l’exterior de l’escola, amb els eco-delegats i eco-delegades de cada classe. Va ser una trobada molt profitosa i van estar molt contents i contentes de poder-se veure i compartir idees.

8411578071?profile=RESIZE_400x

 

Podeu veure la publicació al blog de l’escola clicant aquí

L’ESCOLA PAU CASALS DE VILADECANS CREA UN COMITÈ ENERGÈTIC PER RECOLLIR LES PROPOSTES DE TOT L’ALUMNAT

L’escola fa anys que participa en el projecte 50x50, però aquest curs han creat un comitè energètic que serà l’encarregat de vetllar pel projecte i de recollir les propostes de la resta de l’alumnat. Al diari de l’escola ja han publicat la crida i han fet un correu electrònic nou per rebre totes les idees dels companys i companyes.

 

8411675263?profile=RESIZE_400x

Podeu veure la publicació al blog de l’escola clicant aquí i al seu Instagram clicant aquí.

 8411705884?profile=RESIZE_584x

MÉS QUE MAI, ENS CAL SER SOLIDARIS!

La COVID no només està generant una crisi sanitària, sinó una crisi econòmica i social que ja ha colpejat durament a moltes famílies. El món no serà sostenible sinó tenim justícia social, i les Escoles Verdes posen en marxa o col·laboren en iniciatives solidàries als seus municipis.

 

 8411713093?profile=RESIZE_400x

L’ESCOLA LA SARDANA DE BADIA PROMOU EL GRAN RECAPTE D’ALIMENTS

Ja fa un parell d'anys que els alumnes de Cicle Superior treballen com a projecte solidari del 1r trimestre la recollida d’aliments per al Gran Recapte. Aquest any, van veure encara més aquesta necessitat i la van voler fer per a la població més vulnerable i incentivant la participació a altres centres de Badia del Vallès. No han pogut treballar el projecte tal i com ho anaven fent els darrers cursos però, tot i així , han cercat les alternatives per seguir mantenint l'esperit solidari adaptant-se a les noves necessitats. Aquest curs l’alumnat ha fet rètols, que han distribuït per tota l'escola,  i anuncis audiovisuals per a promoure aquesta recollida.

8411735465?profile=RESIZE_400x

Aquí podeu llegir la crida al blog de l’escola i aquí els resultats de la campanya.

 

 SEGUIM CULTIVANT LA BIODIVERSITAT!

La COVID ens ha fet repensar la relació que tenim amb el nostre medi, i hem après que la biodiversitat no és només un valor en si mateix, sinó que la necessitem doncs un medi sa i divers està menys sotmès a desregulacions i epidèmies. Les Escoles Verdes converteixen el pati en un espai on aprendre a gaudir de la natura i on comprendre la importància de cada ésser viu, per petit que sigui. Fins i tot algunes escoles contagien aquesta naturalització a les cases de les seves famílies!

 8411757670?profile=RESIZE_400x

 

LA BASSA DE L’INSTITUT JOAN RAMON BENAPRÈS DE SITGES TÉ NOUS INQUILINS

L’alumnat de l’optativa d’Escola Verda va replantar les plantes aquàtiques que havien sortir de la torreta dins de la bassa, i  sabeu que van veure? Unes carpes! Volen agrair la col·laboració del Director, l’alumnat de 3r ESO i de Pau Morgades, que va aportar el material.

 

8411937683?profile=RESIZE_584x

Podeu veure la publicació al blog de l’escola clicant aquí 

LA FEDAC RIPOLLET RECONFIGURA EL PROJECTE D’HORT I EL PORTA A LES CASES DE LES FAMÍLIES

Com que aquest curs no han pogut portar a la padrina de l’hort i mirant d’evitar que l’hort quedi desatès si ens tornem a confinar, l’escola ha decidit portar l’hort a casa! Han elaborat un Genially per tal de donar uns petits consells als pares per saber: què es pot plantar a casa, no només a l´hort, sinó també en testos o jardineres al balcó; receptes de cuina amb productes de temporada; curiositats; vídeos informatius elaborats per la padrina; jocs... Aquest Genially es publicarà de manera bimensual a les xarxes socials de l´escola i també s'enviarà als pares. A més, la venda de productes d’hort de cada any s’ha convertit en un sorteig.

 8411942656?profile=RESIZE_710x

 8411770298?profile=RESIZE_400x

 8411795458?profile=RESIZE_400x

 

ELS ARBRES DE LA LLAR D’INFANTS LA GINESTA DE SANT ESTEVE SESROVIRES TENEN NOM!

Aquesta escola ha posat nom als arbres per poder-los conèixer i anomenar-los pel seu nom. Els petits van enriquint el seu vocabulari i reconeixent la identitat dels éssers vius.

8411937683?profile=RESIZE_584x

 

SORTEIG DE ROMANÍ A L’ESCOLA TURÓ DE MONTCADA

 

L’escola ha acabat el curs collint el romaní del seu hort i fent un sorteig dinamitzat pels Ecodelegats/des de cada classe.

8411942656?profile=RESIZE_710x

Podeu veure la publicació al blog de l’escola clicant aquí

 

 8411797873?profile=RESIZE_584x
 8411817089?profile=RESIZE_400x

UNES OLIVES MOLT ESPECIALS A L’ESCOLA MONTCAU DE GELIDA

L’alumnat de l’escola Montcau ha fet les seves pròpies olives. Ha calgut esperar pacientment 2 mesos però per fi les han pogut tastar!

8411942656?profile=RESIZE_710x

         

 

LA COVID NO ATURA LA GESTIÓ SOSTENIBLE!

 Aquest curs ha estat necessari tirar enrere alguns costums sostenibles i ens hem adaptat a consumir més paper i a no poder reciclar de la mateixa manera. Tot i així, les Escoles Verdes segueixen inventant noves maneres de reduir la seva petjada ecològica i la de les famílies que en formen part. Aquí teniu alguns exemples!

 

ELS ECOHEROIS I LES ECOHEROÏNES DE L’INSTITUT DUC DE MONTBLANC DE RUBÍ INVESTIGUEN I INFORMEN SOBRE LES MASCARETES MÉS SOSTENBLES

 

L’alumnat de 2n d’ESO, des de l’optativa d’Ecoherois i Ecoheroïnes, ha estudiat com s’usen les mascaretes i els tipus de mascaretes que hi ha. Tot el que han descobert ho han escrit en diferents pòsters per comunicar-ho a la resta de l’escola. Ah! I fins i tot han fet un concurs de pòsters!

 8411955293?profile=RESIZE_710x

Podeu veure la publicació al blog de l’escola clicant aquí

 8411822287?profile=RESIZE_400x

 8412020080?profile=RESIZE_584x

EL COMITÈ VERD DE L’INSTITUT SALES I XANDRI DE SANT QUIRZE DEL VALLÈS BUSCA SOLUCIONS AL MALBARETAMENTENERGÈTIC

 

L’institut no té control de la temperatura i no volen que l’única manera que hi hagi de gestionar el problema sigui obrint finestres, especialment en temps de COVID i amb la necessitat de ventilar les aules. S’han posat en contacte amb els tècnics d’educació i de via pública de l’Ajuntament de Sant Quirze per a fer un debat conjunt de gestió i evitar el malbaratament energètic. Existeix la possibilitat d’afegir uns reguladors de temperatura a les calefaccions, però abans el Comitè Verd s’encarregarà de posar uns termòmetres a cada classe per saber com varia la temperatura. Així tindran informació de com gestionar els reguladors de calefacció. Aquesta mesura es suma a altres dutes a terme aquest trimestre com el control del consum d’aigua, el reciclatge de mòbils mitjançant el projecte Movilitza’t per la Selva, i el ranking de sostenibilitat de les classes que fan mitjançant un kahoot.

 

8411965867?profile=RESIZE_710x

Podeu veure la publicació al blog de l’escola clicant aquí

TOTHOM PARTICIPA A LA SETMANA DE PREVENCIÓ DE RESIDUS A L’ESCOLA PALAU DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS

 

L’alumnat de l’escola Palau va participar molt activament en la Setmana de Prevenció de Residus. Els més petits van preparar la decoració de nadal fent servir el material que havien fet servir en el projecte del mar; cicle inicial va fer una neteja de l’entorn; cicle mitjà va reutilitzar envasos de formes molt originals; i cicle superior va treballar el malbaratament, de dispositius elèctrics i digitals en el cas de 5è, i el malbaratament alimentari en el cas de 6è.

 8411955293?profile=RESIZE_710x

 8412025875?profile=RESIZE_710x

 8412034691?profile=RESIZE_584x

 

L’ESCOLA ROSELLA DE VILADECAVALLS INVESTIGA COM GESTIONAR ELS RESIDUS DE LA COVID

 

Fa uns anys què des de l'escola Rosella promouen activitats relacionades amb la gestió i prevenció dels residus que generem. Aquest any han cregut necessari enfocar aquestes activitats a prendre consciència de com la pandèmia de la covid-19 afecta la conservació del medi natural. S’han preguntat: Es generen més residus per culpa de la pandèmia? Podem reduir una part d'aquests residus sense veure afectada la nostra seguretat? Es poden economitzar i/o reutilitzar? Aquí podeu veure algunes de les idees de les nenes i nens de l'escola per reduir l'impacte del coronavirus al nostre planeta.

 

8411955293?profile=RESIZE_710x

UN CLAKI PER A CADA FAMILIA DE L’ESCOLA MONTSERRAT DE RUBÍ

L’Escola Nostra Senyora de Montserrat ja fa uns anys que participa a la recollida d'oli brut dins del projecte Oliclack, però enguany l'Ajuntament de Rubí els ha facilitat  un Claki per a cada família de l'escola i per a cada membre del personal del centre.

 

 8411969700?profile=RESIZE_710x

Podeu veure la publicació al blog de l’escola clicant aquí

 8412042070?profile=RESIZE_584x

 

Això és només una petita representació de tot el que feu les Escoles Verdes. Moltes gràcies per tota la vostra feina!

Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escoles Verdes Barcelona Comarques para agregar comentarios!

Join Escoles Verdes Barcelona Comarques