5 de juny Dia Mundial del Medi Ambient

5 de juny Dia Mundial del Medi Ambient

La propera setmana, el divendres,es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, instituït per l’Organització de les Nacions Unides per alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el nostre medi. Es celebra des de 1974 el 5 de juny de cada any, per commemorar la data d’inici de la Conferència d’Estocolm del 1972, el tema central de la qual va ser l’Ambient. L’objectiu principal d’aquesta celebració és avançar cap a un futur sostenible per a totes les nacions, promovent la cooperació mitjançant l’acció individual i col·lectiva.

Enguany el lema escollit és “És el moment de la natura”.  Els aliments que mengem, l’aire que respirem, l’aigua que bevem i el clima que fa habitable el nostre planeta provenen de la natura. Tot i això, són moments excepcionals en què la natura ens envia un missatge. Ens demostra que estem a l’abast d’una avaria i és el moment de despertar-nos, prendre nota i reimaginar la nostra relació amb ella. És per això que aquesta setmana, i aprofitant els canvis en l'aire documentats durant el confinament, us enviem alguns recursos per treballar l'aire i les accions que podem fer per tenir més cura del nostre medi ambient.

5321792673?profile=RESIZE_400xTambé us volem recordar la iniciativa d'ESenRED (Escuelas hacia la Sostenibilidad  en Red) en la que participem les Escoles Verdes i la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat "Una Vacuna para el Planeta". Consisteix en l'elaboració d'un mapa de les "Vacunes" que els nens i nenes de les escoles han donat al planeta durant les setmanes de confinament. Un primer mapa es publicarà el proper 5 de juny (Dia del Medi Ambient) i la 2a dosi de la vacuna es publicarà el 18 d'octubre (Dia de Protecció de la Natura). Avui, dia 25 de maig, es feia la primera recollida de vacaunes. Si voleu participar en la revacunació de l'octubre aquí teniu tota la informació: "Una Vacuna para el Planeta".

 

 

 

Recursos per treballar la contaminació de l’aire:

 

Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escoles Verdes Barcelona Comarques para agregar comentarios!

Join Escoles Verdes Barcelona Comarques