Bloc Escoles Verdes

ALERTA FORESTAL

 

 

El CREAF està impulsant la plataforma de ciència ciutadana Alerta Forestal vinculada al projecte Boscos Sans per a una Societat Saludable, que compta amb el suport de l’Obra Social ”la Caixa”. Aquest és un projecte científic, cooperatiu i sense ànim de lucre que estudia la relació entre la salut dels boscos de Catalunya i la salut de les persones.

Dins d’aquesta iniciativa volen crear una xarxa de ciutadans i ciutadanes vigilants dels boscos que puguin avisar si detecten boscos afectats per processionària, sequera, ventades o nevades.

Per això han activat una plataforma digital on, a partir de les dades que aportin les persones participants, permetrà estudiar l’estat de salut actual dels boscos de Catalunya i com canviarà aquest estat de salut en el futur, tenint en compte que el clima serà amb tota probabilitat més càlid i àrid, segons totes les projeccions de canvi climàtic.

QUÈ PODEU FER ELS CENTRES ESCOLARS? És molt senzill i no us ha de suposar feina extra: si aneu d'excursió a un bosc, o teniu un bosc a la vora del centre escolar heu de: accedir a la web-app (http://app.alertaforestal.com), fer una foto d’un tros de bosc afectat per alguna d'aquestes alertes, localitzar-ne la posició al mapa i avaluar el grau d'afectació del bosc per l'alerta. Com més dades recollim entre tots, més sabrem sobre l’estat actual dels boscos i més fàcil serà preveure la seva evolució futura com a proveïdors de benestar i salut per les persones.

Més informació: http://www.alertaforestal.com/ca/

Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escoles Verdes Barcelona Comarques para agregar comentarios!

Join Escoles Verdes Barcelona Comarques