3857014929?profile=RESIZE_710x

 

El curs 2014-15 el Col·legi Maria Immaculada de Tremp, va apadrinar el Parc del Pinell, l’espai verd més important de la ciutat.

A partir d'aquest projecte el centre va fer una sèrie de propostes a l'ajuntament i es va reunir diverses vegades amb els regidors i tècnics de l'ajuntament per parlar de les problemàtiques del parc i de possibles solucions. Ens van dir que tenien previst fer un pla nou per millorar el parc i que inclourien aquestes millores. I, de moment aquí va quedar la cosa.

Al desembre de 2019, l’ajuntament va contactar de nou amb el centre i els va informar que ja tenien unpla de treball en marxa, que incloia algunes de les propostes dels alumnes i proposant-los col·laborar a redactar el contingut dels nous plafons informatius que es col·locarien al parc.

Els alumnes de 3r d’ESO ja están treballant aquests continguts, i en paral·lel, els alumnes de 2n d'ESO han estudiat i avaluat la biodiversitat de l’espai. Han elaborat un inventari de les diferents espècies animals, vegetals i altres presents en aquest ecosistema urbà i han determinat les espècies vegetals amb apps del móvil Arbolapp i PlantNet. També han recollit mostres de fulles, fruits i pinyes per fer un herbari i un mural per mostrar a la resta d'alumnes la biodiversitat del Parc. Els ha sorprès trobar tanta diversitat d'espècies i alguns organismes que no coneixíen com els líquens i bolets de. Aquest treball de camp es repetirà a la primavera i es valorarà la diferencia entre els dos inventaris realitzats.

 

Aquest projecte, que es va presentar en una conferencia Tinguem Cursa del Planeta, és un bon exemple de com una escola s’implica i treballa conjuntament amb altres agents locals per millorar l'entorn.

 

3857019048?profile=RESIZE_710x

 

 

 

 

 

Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escoles Verdes Barcelona Comarques para agregar comentarios!

Join Escoles Verdes Barcelona Comarques