Arrenca la Conferència Internacional de Joves Tinguem Cura del Planeta

9810144069?profile=RESIZE_710x

La Conferència Internacional de Joves Tinguem Cura del Planeta (CONFINT) és un procés global impulsat pel govern brasiler, a fi que joves de tot el món reflexionin i actuin per millorar el planeta. La primera edició de la CONFINT va culminar el juny de 2010 al Brasil on 400 joves, de més de 50 països, es van trobar a fi de debatre temes sobre medi ambient i canvi climàtic. Resumidament, d’aquesta trobada, en va sorgir la Carta Internacional de Responsabilitats dels joves, el full de ruta dels nois i noies compromesos amb construir un món més sostenible.

La CONFINT busca el compromís, la responsabilitat i l'apoderament de joves d'entre 13 i 16 anys per fer front a la crisi social i ambiental que pateix el nostre planeta, mitjançant un projecte participatiu i de transformació de l'entorn proper liderat pels mateixos joves. Aquest projecte el podran compartir amb joves de diferents localitats que aprenen i actuen units per un objectiu comú: tenir cura del planeta. A l'estat Espanyol, la participació dels i les joves en la CONFINT és facilitada per ESenRED (Red de Escuelas Sostenibles), i la participació a la Conferència Espanyola per part del jovent Català la dinamitza la XESC (Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya), a la que pertany el Programa d'Escoles Verdes. 

En el següent vídeo podeu veure un resum de la CONFINT Catalana del curs 2020-21. Joves de tota Catalunya van reflexionar plegats i van escollir 12 representants que van participar a la CONFINT estatal els dies 3 al 6 d’octubre de 2021 a Guadarrama (Madrid). Aquesta conferència es va celebrar en el marc del “Foro Urbano de España”, que va tenir lloc del 5 al 8 d’octubre a Sevilla, i una delegació escollida pels joves participants en la CONFINT estatal va viatjar també de Madrid a Sevilla per presentar allà les conclusions i el manifest elaborat. Podeu veure els productes que aquests joves van generar a la CONFINT estatal en aquest enllaç.

 

Aquí podeu llegir més sobre l'edició del curs passat.

Aquest mes ja arrenca la VI CONFINT. Si voleu que el vostre alumnat participi i visqui una experiència inolvidable, ja us podeu inscriure en aquest enllaç d'inscripció. 

Un cop inscrits, podreu assistir a la primera sessió informativa i de treball, on s'aclarirà l'enfocament d'aquest curs i tot els dubtes que podeu tenir el professorat, i que serà el dilluns 29 de novembre de 17:30 a 19 h en format virtual. El termini d'inscripció és el dijous 25 de novembre.

 

 

Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escoles Verdes Barcelona Comarques para agregar comentarios!

Join Escoles Verdes Barcelona Comarques