Bloc Escoles Verdes

Setmana de la Mobilitat Sostenible 2017

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Sota el lema ‘Mobilitza’t per un aire més net!’, la Setmana del 2017 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforça el poder de la ciutadania per millorar la qualitat de l'aire que respirem.

Des del centres educatius podeu contribuir a difondre els valors d’aquest setmana, realitzant algunes de les activitats que trobareu alcatàleg d'activitats,

lgunes idees de com podeu participar:
 • Fer difusió de la Setmana entre tots els membres de la comunitat educativa. El cartell de difusió  us pot ajudar: el podeu penjar a la web/bloc del centre, a la cartellera verda, a les aules, a la sala de professor, fer un maling a les famílies del centre,.... Per descarregar el cartell clica aquí. 
 • Treballant a l’aula o fora d’ella, algunes d’aquestes temàtiques: Camins escolars, Mitjans de transport, Mobilitat a les ciutats, Mobilitat i educació viària, Promoció de la bicicleta, Qualitat de l’aire. Trobareu un munt de recursos educatius clicant aquí.
 • Convidar a l’alumat major de 16 anys, a participar al concurs fotogràfic Apunta't al Clic Mob!,que consisteix en la publicació de fotografies sobre el transport i la mobilitat sostenible amb l’etiqueta #mobilitat2017 a la xarxa Instagram. Plaç de participació: 12 al 26 setembre. 
 • Consultar i comentar  la Guia de l'Agenda XII de l’Ajuntament Barcelona, "Mobilitat més sostenible, ciutat més confortable"
  Trobareu aquestes i altres idees al "Catàleg d’activitats als Centres Educatius. Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura ". 
  Aquest catàleg inclou:
  * Una selecció de bones pràctiques de mobilitat sostenible realitzades per centres educatius. 
  * Una proposta d’activitats de mobilitat sostenible i segura dirigides als centres educatius.
  * Un recull de recursos educatius sobre mobilitat sostenible.


  També hi podeu participar a nivell personal: hi ha un munt d’activitats diferents als municipis de Catalunya: pedalades, caminades, curses de transport metropolità,.....
  Consultar calendari activitats o el twiter

Dia Europeu dels Parcs

Perquè se celebra aquest dia?

Des de 2008 se celebra el Dia Europeu dels Parcs com a punt de trobada de la població en un marc festiu i popular.

La Federació de Parcs Naturals i Nacionals d'Europa (EUROPARC), que aglutina 38 estats, va declarar el 24 de maig Dia Europeu dels Parcs per recordar la primera declaració dels parcs nacionals europeus, que va tenir lloc a Suècia el 24 de maig del 1909, i difondre'n els valors entre la ciutadania.

El Paratge es va sumar a aquesta celebració el 24 de maig del 2008, quan, per primer cop, es va organitzar el Dia Europeu dels Parcs a la finca del Garber, al terme municipal de l'Espluga de Francolí.

El 24 de maig del 2009 la jornada es va celebrar al Gorg, al nucli de Vimbodí, amb un gran èxit de participació.

Aquestes jornades s'han organitzat des del Paratge amb el suport de moltes entitats dels dos pobles, sense l'ajuda i la participació de les quals no hauria estat possible gaudir d'una jornada com la que es va viure.

Una data prou senyalada com per celebrar-ho al centre escolar:

L'ESC La Sardana de Badia del Vallès està celebrant aquest dia fent els seus Land Art

Sortir a la natura el cap de setmana

Per a celebrar aquest dia, els parcs naturals organitzen diferents activitats gratuïtes que són molt interessants: Xarxa de Parcs Naturals de Catalunya

Enviarme un correo electrónico cuando reciba comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escoles Verdes Barcelona Comarques para agregar comentarios!

Join Escoles Verdes Barcelona Comarques