Bloc Escoles Verdes

Dia Europeu dels parcs naturals el 24 maig!

Per commemorar el Dia Europeu dels Parcs d’aquest any, us convidem a fer participar a les vostres famílies en alguna de les més de cinquanta activitats gratuïtes a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona del 25 de maig al 9 de juny. Hi trobaràs caminades a peu, rutes guiades, jornades de portes obertes, matinals festives, tallers infantils, exposicions, audiovisuals, concursos de fotografia, recitals poètics, Parcs i biblioteques... naturalment!, etc.

Pel que fa a Catalunya, dotze espais naturals gestionats per la Generalitat organitzen aquests dies desenes d’activitats en què destaquem: visites guiades a peu i en bicicleta, exposicions, cursos i tallers de fauna i flora, etc. Propostes per commemorar aquest dia, que aquest any té el lema 'Àrees protegides: Els nostres tresors naturals'. El Dia dels Parcs se celebra per commemorar que el 24 de maig de 1909 es va crear el primer parc nacional a Suècia.

Entre les activitats que organitzen els parcs, trobem la jornada de portes obertes a l'Ecomuseu i a la Casa de Fusta del Parc Natural del Delte de l'Ebre, descobrir les propietats de diverses plantes que creixen als parcs i recuperar coneixements dels avantpassats, passejar a la XV Marxa Popular Vall de Siarb del Parc Natural de l'Alt Pirineu, assistir a la conferència 'Els valors geològics de Coma de Vaca’ i fer un final de festa amb la Festa de la Tortuga.

Per últim, creiem necessari que coneixeu Itineraris Parcs, una aplicació mòbil que t'ajudarà a planificar els teus itineraris senyalitzats i descobrir un munt de racons emblemàtics dels dotze parcs de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, a més a més de conèixer els elements rellevants del seu patrimoni natural, cultural i històric. L'app és gratuïta, està disponible per a Android i iOS i es pot configurar en català o castellà. Podeu trobar més informació i descarregar-vos l’aplicació aquí.

Per les escoles més septentrionals del territori, creiem que cal destacar dues activitats que es realitzen a:

  • Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici: Durant el maig i juny s’organitzen visites per a escolars. S’espera que prop de 400 infants de les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, Pallars Sobirà i la Val d’Aran participin de diversos itineraris interpretatius i activitats educatives en algunes de les zones més representatives del Parc Nacional com són el planell d’Aigüestortes, l’estany Llong, la cascada de Ratera i l’estany de Sant Maurici coneixent els seus valors.
  • Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera: La Festa de la Tortuga: Dimarts 28 de maig s’organitza una jornada sobre la tortuga mediterrània amb escolars, amb una participació prevista de prop de 200 infants dels municipis de la Jonquera i Garriguella. Es faran visites guiades al Centre de Reproducció de Tortugues a Garriguella, per conèixer la problemàtica i els reptes que afronta aquesta espècie.
  • Parc Natural del Cap de Creus: Descoberta del medi marí: Durant el maig i juny s’organitzen activitats i visites per a escolars i grups d’adults, tant al medi terrestre com al marí, per descobrir les espècies més emblemàtiques de flora i fauna i els diferents ecosistemes. Fins al moment hi ha unes 1.050 persones inscrites a les diferents activitats que s’ofereixen tant entre setmana com durant els caps de setmana.

Esperem que gaudiu d’uns dies molt profitosos als vostres parcs naturals més propers, si la pluja ens deixa, es clar!

Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escoles Verdes Barcelona Comarques para agregar comentarios!

Join Escoles Verdes Barcelona Comarques