DIA SENSE COMPRES

 

Comencen els dos mesos més hiperconsumistas de l'any, dos mesos en què ens tornem bojos amb les compres. Molts d'aquests regals són retornats a les botigues, i la immensa majoria de les devolucions acaben en abocadors. Aquest Nadal estaria bé comprar l'indispensable: comprem el que es just per al planeta, per a la sostenibilitat i el just per als petits productors.

Ara mateix, amb el planeta al límit, l'única opció sostenible es comprar menys, ...

Amb aquesta idea, el dissabte dia 24 de novembre és el DIA MUNDIAL SENSE COMPRES.

Aquest dia, que se celebra l’últim dissabte de novembre, és una jornada que neix amb la intenció de sensibilitzar i reflexionar sobre la societat de sobreproducció i sobreconsum en la que ens trobem immersos. La proposta consisteix en abstenir-se de comprar durant aquest dia i, així, escapar de la corrent consumista que les empreses i els publicistes intenten imposar tant en Nadal com en la resta de l’any.

 Aquesta idea la podríeu treballar amb el vostre alumnat i professorat:

  • B612 Proposta Educativa per un Consum Conscient i Sostenible:  recurs didàctic de la Fundació Catalana de l’Esplai per treballar l’educació del consum en el marc del lleure dels infants, joves, famílies  i comunitat educativa en general.
  • MERCAT D’INTERCANVI: és una bona manera de no consumir si hi ha altres persones que tenen l’objecte que necessites i que ells ja no utilitzen. Es pot fer un mercat d’intercanvi obert, fer petits mercats d’intercanvi a cada aula, decidir que portin el que vulguin o pactar-ho a certs objectes (o un llibre, o una peça de roba, o una joguina, o...), etc...
  • Fer algun taller per crear la decoració de Nadal amb elements reutilitzats sense necessitat de comprar res.
  • Amb els més petits fer un taller de joguines ecològiques amb material reutilitzat i residus.
  • Una activitat que podeu fer amb els alumnes de cicle superior de primària o amb els alumnes de secundària: “Un Regal per al Karim”. És una activitat sobre el consum responsable, molt interessant i que fa despertar en l’alumnat el diàleg i la conscienciació en el consumisme: http://projectes.fundesplai.org/b612/wp-content/uploads/sites/8/2013/09/un-regal-per-a-karim_-Connectat.pdf

I també podeu traspassar la idea de fer compres indispensables, de Comerç Just i tenint cura del planeta a les famílies, tot just a la setmana del BLACK FRIDAY!

 

 

 

Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escoles Verdes Barcelona Comarques para agregar comentarios!

Join Escoles Verdes Barcelona Comarques