Dies mundials de la Natura i de l'Eficiència Energètica al març!

Dies mundials de la Natura i de l'Eficiència Energètica al març!

La setmana que ve arriba març amb dues efemérides que ens conviden a tenir cura de la Natura i del nostre planeta: el Dia Mundial de la Natura (3 de març) i el Dia Mundial de l'Eficiència Energètica(5 de març).

3942974777?profile=RESIZE_710xEl Dia Mundial de la Natura (o dia Mundial de la Vida Silvestre en la seva versió en anglès, World wildlife day) ens convida a valorar la bellesa i la importància de la fauna i flora silvestres. Enguany, el tema de la diada és "Mantenir tota la vida a la Terra", i s'emmarca en l'anomenat "super any de la biodiversitat". D'acord amb la Resolució de l'Assemblea General de les Nacions Unides que proclama el Dia Mundial de la Fauna Salvatge, el Secretariat de la CITES fa una crida a tots els Estats membres i organitzacions del sistema de les Nacions Unides i a altres organitzacions mundials, regionals i subregionals, organitzacions no governamentals i totes les persones interessades a:

  • observar i conscienciar el tema del Dia Mundial de la vida salvatge 2020;
  • associar les celebracions a importants esdeveniments de conservació nacionals i internacionals;
  • construir col·laboracions col·laboratives;
  • organitzar campanyes de suport a la conservació i l’ús sostenible d’animals i plantes silvestres i utilitzar estratègies específiques per influir en el comportament dels consumidors i reduir la demanda de vida silvestre d’origen il·legal i els seus productes;
  • fer ús del logotip del Dia Mundial de la vida salvatge el més àmpliament possible.

Podeu trobar molta informació i recursos a la plana web del Dia Mundial de la Vida Silvestre de la UNESCO  i a la plana del Wild life day. Es recomana fer servir els hashtags #DiadelaNatura #Natura #worldwildlifeday #WWD2020 per a ld ifusió d'accions relacionades amb aquest dia a les xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram...).

 

3943265913?profile=RESIZE_710xDes de el 1998 es celebra el Dia Mundial de l'Eficiència Energètica, un dia per a promoure un consum més responsable de l'energia i la transició a fonts energètiques més sostenibles. És un bon moment per repensar a l'escola quin ús fem de l'energia i quines conseqüències tenen els nostres hàbits. Us proposem alguns de recursos didàctics per a treballar a l'aula:

També podeu tronar molta informació a la plana web de l'Institut Català de l'Energia.

 

Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escoles Verdes Barcelona Comarques para agregar comentarios!

Join Escoles Verdes Barcelona Comarques