Entre Terres, guia educativa sobre migracions a la Mediterrània

Aquests dies la neu i el fred estan portant al límit la crisi dels refugiats a Grècia. Està morint molta gent, molts infants, s’estan vulnerant els Drets Humans. No ens podem quedar de braços plegats!

Com a educadors/es, podem actuar sensibilitzant i educant als infants i joves sobre aquest tema. I ens anirà molt bé comptar amb el suport de la guia Entre Terres.

Entre Terres és una guia educativa sobre les migracions i les persones refugiades, una guia que educa des de la perspectiva de la construcció de la pau i la transformació social. 

Està pensada per dotar d’eines les entitats educatives, les escoles i els instituts per tal d’abordar la temàtica de les persones refugiades.

Es tracta d’un recurs educatiu elaborat conjuntament entre Stop MaremortumEduXarxa i el Servei Civil Internacional amb el suport del Consell de Joventut de Barcelona i el Consell Nacional de Joventut de Catalunya.

La guia proposa diverses activitats enfocades a 3 grups d’edat diferenciats: activitats de 9 a 12 anys, activitats de 13 a 16 anys i activitats per més de 17 anys. A l’apartat “guia per a educadors” trobareu orientacions didàctiques, les equivalències curriculars de les activitats i altres recursos.

Les activitats proposades es poden classificar també en 5 blocs temàtics:

Mare Mortum

En aquesta secció de la guia hi trobareu informació i activitats relacionades amb les persones emigrades que arriben a Europa creuant el Mediterrani.

Drets Humans

En aquest bloc hi ha informació i activitats sobre la crisi de les persones refugiades, sobre els acords polítics, i les conseqüències d’aquesta crisi per als Drets Humans i els Drets dels Infants.

Racisme

En aquesta secció hi trobareu informació i activitats sobre el racisme amb les persones refugiades, les seves causes i conseqüències.

Gènere i LGTBI

En aquest bloc es plantegen diverses activitats per treballar al voltant dels temes de gènere, orientació sexual i migracions.

Transformació social

En aquest apartat de la guia s’analitza la cooperació internacional i l’efecte del canvi climàtic sobre les migracions. Es plantegen activitats per reflexionar i tirar endavant models socials que garanteixin la sostenibilitat de la vida humana.

Més informació sobre les migracions a la Mediterrània

Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escoles Verdes Barcelona Comarques para agregar comentarios!

Join Escoles Verdes Barcelona Comarques