Ja us podeu inscriure a la Setmana Bio!

12128472889?profile=RESIZE_400x

 

Ens plau informar-vos que des del passat 1 de juny són obertes les inscripcions per organitzar activitats dins el marc de la Setmana Bio a l’Escola 2023, que tindrà lloc del 14 al 22 d’octubre del 2023. Al web https://setmanabio.cat/ trobareu tota la informació al respecte.


12128472869?profile=RESIZE_710xLa Setmana Bio a l’escola és una proposta que forma part de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, amb els mateixos objectius de promocionar i donar a conèixer el sistema de producció i alimentació ecològica, concretament entre les persones de la comunitat educativa.

Cada cop hi ha més centres educatius que contemplen la producció i alimentació ecològica i local dins del seu currículum docent, ja sigui a través de l’hort escolar, d’un projecte educatiu o matèria concreta d’estudi, de la realització de treballs o materials educatius específics, a través de la cuina del centre i del menjar que s’ofereix a l’alumnat, d’una visita a una finca o granja agropecuària, etc. Altres centres que encara no ho han incorporat, podeu tenir interès en fer-ho, ja que conèixer i donar a conèixer tot el que es relaciona amb la producció agroalimentària és una temàtica absolutament bàsica en el procés d’educació i coneixement del món que ens envolta, per les seves implicacions en el medi ambient i en la sobirania alimentaria dels pobles.

 

Si des del vostre centre educatiu ja realitzeu, o esteu interessades en realitzar, qualsevol activitat destinada a reflexionar al voltant de la producció agrària i l’alimentació, el seu impacte i sostenibilitat, i donar a conèixer i promoure la producció i l’alimentació ecològica entre el vostre alumnat (o comunitat educativa en general), us proposem que la inclogueu dins del programa de la Setmana Bio a l’escola.

A mode d’exemple, us proposem algunes de les activitats que podríeu organitzar en el vostre centre:

 • Visites als projectes productius de persones productores de la zona.
 • Visualització dels vídeos creats per la Setmana Bio 2020 i la Setmana Bio 2021.
 • Activitat formativa amb l’àlbum interactiu “Del camp a la cuina: l’aventura de la producció ecològica
 • Xerrades amb persones productores en ecològic a través d’un servei de videoconferència o bé presencial al centre educatiu.
 • Tallers amb productes ecològics.
 • Treballs relacionats amb l’hort de l’escola.
 • Introduir activitats i aliments ecològics al menjador de l’escola.

 

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica es celebrarà del 14 al 22 d’octubre de 2023 i l’organització d’activitats anirà condicionada al compliment dels següents requisits:

 • Cada centre o entitat ha d’organitzar les activitats que es volen portar a terme.
 • Totes les activitats han d’incloure continguts relacionats directa o indirectament amb la producció i l’alimentació ecològica.
 • Si les activitats impliquen explotacions o empreses d’aliments ecològics, aquestes hauran de comptar amb el corresponent certificat del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE).
 • Quan les activitats impliquin la utilització, venda o consum d’aliments ecològics, aquests hauran d’estar certificats pel CCPAE o per qualsevol altra entitat reconeguda de certificació de productes ecològics.
 • En el cas de que l’activitat ho requereixi, tenir coberta la corresponent assegurança i disposar de tots els permisos preceptius per al normal desenvolupament de l’activitat, segons escaigui. 

Per facilitar-vos l’elaboració de material informatiu o promocional de les activitats dins del programa de la Setmana Bio a l’escola, us oferim una sèrie de materials gràfics que podeu utilitzar, adaptant-los a la vostra activitat.

 

On puc trobar material divulgatiu relacionat amb la producció ecològica?

 Podeu trobar materials d’interès, a l’hora d’organitzar algunes d’aquestes activitats, en el següent enllaç:

 

Quins són els terminis per a la inscripció?

El termini per a la inscripció d’activitats romandrà obert fins el proper 13 d’octubre, però atenció! Si voleu rebre material de suport a l’activitat, que enguany consistirà en uns tríptics informatius sobre la producció ecològica i bufs pel coll per l’alumnat que participi de l’activitat inscrita, caldrà que us inscriviu com a molt tard el 22 de setembre. En resum:

 • Si voleu rebre material de suport: us heu d’inscriure abans del 22 de setembre
 • A partir del 22 de setembre, les activitats inscrites; per una qüestió de logística, no rebran material

Per més informació podeu contactar als organitzadors al correu info@setmanabio.cat o bé al dinamitzador/a territorial de la producció ecològica del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que trobareu en aquest enllaç

 

Us animem a participar-hi! 

12128473490?profile=RESIZE_584x

 

12128473273?profile=RESIZE_400x

 

 

Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escoles Verdes Barcelona Comarques para agregar comentarios!

Join Escoles Verdes Barcelona Comarques

Aquí trobareu els calendaris de trobades de professorat, trobades d'alumnat, formacions temàtiques i comissions de seguiment del curs 2023-24.

Hi ha 3 calendaris que es distribueixen en els següents territoris:

 • Alt Penedès i Garraf
 • Baix Llobregat
 • Vallès Occidental i Barcelonès

Us recomanem apuntar-vos en les trobades del vostre territori, però si teniu molt d'interès a participar en alguna proposta d'un altre territori ens podeu escriure a escolesverdes@fundesplai.org i fer-nos la petició.

Aquí podeu descarregar els calendaris en format PDF o JPG