Bloc Escoles Verdes

Setmana de la Mobilitat Sostenible 2017

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Sota el lema ‘Mobilitza’t per un aire més net!’, la Setmana del 2017 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforça el poder de la ciutadania per millorar la qualitat de l'aire que respirem.

Des del centres educatius podeu contribuir a difondre els valors d’aquest setmana, realitzant algunes de les activitats que trobareu alcatàleg d'activitats,

lgunes idees de com podeu participar:
 • Fer difusió de la Setmana entre tots els membres de la comunitat educativa. El cartell de difusió  us pot ajudar: el podeu penjar a la web/bloc del centre, a la cartellera verda, a les aules, a la sala de professor, fer un maling a les famílies del centre,.... Per descarregar el cartell clica aquí. 
 • Treballant a l’aula o fora d’ella, algunes d’aquestes temàtiques: Camins escolars, Mitjans de transport, Mobilitat a les ciutats, Mobilitat i educació viària, Promoció de la bicicleta, Qualitat de l’aire. Trobareu un munt de recursos educatius clicant aquí.
 • Convidar a l’alumat major de 16 anys, a participar al concurs fotogràfic Apunta't al Clic Mob!,que consisteix en la publicació de fotografies sobre el transport i la mobilitat sostenible amb l’etiqueta #mobilitat2017 a la xarxa Instagram. Plaç de participació: 12 al 26 setembre. 
 • Consultar i comentar  la Guia de l'Agenda XII de l’Ajuntament Barcelona, "Mobilitat més sostenible, ciutat més confortable"
  Trobareu aquestes i altres idees al "Catàleg d’activitats als Centres Educatius. Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura ". 
  Aquest catàleg inclou:
  * Una selecció de bones pràctiques de mobilitat sostenible realitzades per centres educatius. 
  * Una proposta d’activitats de mobilitat sostenible i segura dirigides als centres educatius.
  * Un recull de recursos educatius sobre mobilitat sostenible.


  També hi podeu participar a nivell personal: hi ha un munt d’activitats diferents als municipis de Catalunya: pedalades, caminades, curses de transport metropolità,.....
  Consultar calendari activitats o el twiter

Tot l’alumnat de l’ESC Roser Capdevila de Polinyà ha celebrat el dia del medi ambient i la setmana de la natura realitzant diferents tallers.

Tallers Infantil

Activitat: TALLER RECICLATGE INTERCICLE EN INFANTIL

Resum:

Recollida de material de rebuig. Fem construccions amb bricks de llet, sucs i batuts, capses, taps, cartrons... i decorem els porxos amb aquestes maquetes fetes pels nens. A la tarda fem una selecció de materials utilitzats i els llencem al contenidor corresponent.

Descripció:

Una setmana abans s’envia una circular als pares per tal de que els nens/es portin de casa tetrabricks, sucs, capses de cartró, taps de plàstic o suro, cartró wc i dels ous… En grupets de nens de 3, 4 i 5 anys es realitzen construccions  als porxos de les aules durant el matí. Posteriorment els grups visiten els altres porxos i comenten les obres fetes i els materials utilitzats. Finalment, en horari de tarda, farem una selecció i redistribució de tots els materials utilitzats i anirem a la deixalleria mòbil a llençar-los en el contenidor corresponent.

 

Tallers de 1er a 3er

Activitat: Tallers “Plantem plantes dins una ampolla”, “Ninot que li creix cabell”, “Construïm moneder amb tetrabrick”

Resum: Reciclatge d'ampolles d'aigua . Plantar plantes dins d' una ampolla transparent i fer la decoració. Amb un mitjó fem un ninot-planta al que li creix el cabell i amb tetrabriks realitzem moneders.

Descripció:

Una setmana abans de l’activitat s’envia una circular perquè els nens portin de casa les ampolles transparents  ja tallades, un mitjó reutilitzat tipus mitja i tetrabricks. En horari de matí: ens barregem 1r,2n,3r en nou grups de nens/es en funció de la tipologia de decoració que realitzem de l’ampolla. Plantem les plantes a dins i en petits grupets les pengen a diferents espais de l’escola (passadissos, tanques del pati, entrada de l’escola) A partir de les 15:00h fem tres grups en espais diferents i procedim a la realització  del ninot que li creix el cabell i un taller de moneders amb tetrabicks que van portar néts de casa

Enviarme un correo electrónico cuando reciba comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escoles Verdes Barcelona Comarques para agregar comentarios!

Join Escoles Verdes Barcelona Comarques