Recursos per treballar el consumisme

Ara que s’apropen les festes de nadal, l’època de l’any en que som engolits per la publicitat per consumir més i més, us convidem a reflexionar amb els vostres alumnes sobre el consumisme; i posem al vostre abast alguns vídeos i dinàmiques per treballar-ho a l’aula.

VIDEOS

Consume hasta a morir: (Ecologistas en Acción) .60 minuts


El poder de los centros comerciales (TVE2): La noche tempatica. 51 mins 
 
DINÀMIQUES
 
Activitat que pretén construir una piràmide alimentària feta a partir de la publicitat que reben amb més freqüència els nostres infants i joves.
Cicle Superior, ESO, Batxillerat i Adults: Consumo critico i responsable para el aula.
Conjunt de 4 activitats per abordar el consumisme i la seva estreta relació amb la crisi ecologia actual.
2on cicle ESO, Batxillerats i Adults La Publicidad al Servicio de la denuncia social.
Us proposa 3 dinàmiques senzilles per treballar el conceptes de consumisme i contraplubicitat, amb l’objectiu de ser conscients de la influència de la publicitat sobre les nostres pràctiques de consum.
 
CARTELLS DE CONTRAPUBLICITAT
 
Un activitat senzilla: fer una exposició al vostre centre amb cartells de “publicitat" que ens ajudin a repensar la nostra manera de consumir i actuar. Aquí teniu un parell de fonts on poder aconseguir els cartells.
Consume hasta morir: si aneu a l’apartat  “contrapublicitat” podreu triar la temàtica dels cartells        ( alimentació, consum, energia, educació,...) i us el podeu baixar.
Boredpanda: Cartells propagandístics “Stop and think, sobre temàtiques variades que ens ajuden a reflexionar.Nosaltres us hem fet una tria: cliqueu aquí per descarregar-los.

Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escoles Verdes Barcelona Comarques para agregar comentarios!

Join Escoles Verdes Barcelona Comarques