Setmana dels Boscos Urbans-Del 7 al 16 de maig

Del 7 al 16 de maig la Societat Catalana d’Educació Ambiental i l’Associació Hàbitats organitzen la Setmana dels Boscos Urbans, que se celebrarà a l’Aula Ambiental Bosc Turull de Barcelona.

La Setmana combina propostes teòriques i pràctiques per tal d’afavorir la participació ciutadana en el repte d’avançar cap a unes ciutats més sostenibles. Celebraran diverses activitats, tallers i espais de reflexió per tal de donar a conèixer i posar en valor els ecosistemes forestals a les grans ciutats.

Totes les activitats són gratuïtes, però és necessària inscripció prèvia (places limitades)

Us enviem el resum de les activitats:

  • Dijous 7 de maig, de 18.00h a 20.00h - Inauguració  de la Setmana i taula rodona: la ciutat al bosc versus el bosc a la ciutat.

Quins impactes, vulnerabilitats i beneficis es generen als espais urbans (i en les persones que els habiten) i en els espais naturals pel fet d’estar tant propers? Amb Jose Antonio Corraliza (psicòleg social), Josep Mascaró (arquitecte en cap del Parc de Collserola) i Teresa Garceran (pendent de confirmar).

  • Divendres 8 de maig, de 9.00h a 11.30h - Experiències educatives i criteris de qualitat en les activitats relacionades amb sistemes forestals urbans.

Sessió formativa d’intercanvi d’experiències adreçada a professionals de l’educació ambiental. Es presentaran experiències educatives d’arreu del territori i es relacionaran amb una bateria de criteris de qualitat. Formadora: Margarida Feliu

  • Dissabte 9 de maig, de 9.00h a 11.30h i Dijous 14 de maig de 18.00 a 20.00h - Passejada guiada: Ciutats i boscos en transició - Ruta dels Tres Turons.

Res millor per entendre la importància dels boscos urbans que conèixer alguns dels que trobem a Barcelona. Punt d’inici al bosc de l’Aula Ambiental Bosc Turull i finalitzarà al Turó de la Rovira. Guies: Josep Espigulé i Ramon Bartolí.

  • Dimarts 12 de maig, de 18.00 a 20.00h - Taller pràctic sobre el disseny de balcons. Fes + verda la teva ciutat!

A través d’aquest taller familiar explicarem els beneficis del verd urbà, com planificar un balcó i les diferents plantes que es poden adaptar a les particularitats de cada espai. Es faran esqueixos i s’elaborà un insecticida natural. Formadora: Eva de Lecea.

  • Dimecres 13 de maig, de 17.30 a 19.30h - Els boscos urbans, espais d’aprenentatge

Sessió formativa per a formadors/es on facilitarem recursos per iniciar processos d’aprenentatge sobre biodiversitat i ciutat. Treballarem estratègies educatives i aprofundirem sobre els boscos urbans i els serveis ambientals que ofereixen. Formador: Joan Manel Riera.

  • Dissabte 16 de maig, de 10.00 a 14.00h - Jornada de voluntariat: construïm una bassa d’amfibis!

Com a cloenda de la Setmana us convidem a participar en la construcció d’una bassa al Bosc Turull. La presència d’un punt d’aigua permanent afavorirà la biodiversitat del grup faunístic dels amfibis, grup especialment amenaçat a les ciutat per la seva vulnerabilitat. La bassa es naturalitzarà amb espècies com els créixens, la boga o el canyís.

Us convidem a fer un cop d’ull al blog de la Setmana dels Boscos Urbans, on podreu trobar més informació.

Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escoles Verdes Barcelona Comarques para agregar comentarios!

Join Escoles Verdes Barcelona Comarques