Bloc Escoles Verdes

Setmana de la Mobilitat Sostenible 2017

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Sota el lema ‘Mobilitza’t per un aire més net!’, la Setmana del 2017 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforça el poder de la ciutadania per millorar la qualitat de l'aire que respirem.

Des del centres educatius podeu contribuir a difondre els valors d’aquest setmana, realitzant algunes de les activitats que trobareu alcatàleg d'activitats,

lgunes idees de com podeu participar:
 • Fer difusió de la Setmana entre tots els membres de la comunitat educativa. El cartell de difusió  us pot ajudar: el podeu penjar a la web/bloc del centre, a la cartellera verda, a les aules, a la sala de professor, fer un maling a les famílies del centre,.... Per descarregar el cartell clica aquí. 
 • Treballant a l’aula o fora d’ella, algunes d’aquestes temàtiques: Camins escolars, Mitjans de transport, Mobilitat a les ciutats, Mobilitat i educació viària, Promoció de la bicicleta, Qualitat de l’aire. Trobareu un munt de recursos educatius clicant aquí.
 • Convidar a l’alumat major de 16 anys, a participar al concurs fotogràfic Apunta't al Clic Mob!,que consisteix en la publicació de fotografies sobre el transport i la mobilitat sostenible amb l’etiqueta #mobilitat2017 a la xarxa Instagram. Plaç de participació: 12 al 26 setembre. 
 • Consultar i comentar  la Guia de l'Agenda XII de l’Ajuntament Barcelona, "Mobilitat més sostenible, ciutat més confortable"
  Trobareu aquestes i altres idees al "Catàleg d’activitats als Centres Educatius. Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura ". 
  Aquest catàleg inclou:
  * Una selecció de bones pràctiques de mobilitat sostenible realitzades per centres educatius. 
  * Una proposta d’activitats de mobilitat sostenible i segura dirigides als centres educatius.
  * Un recull de recursos educatius sobre mobilitat sostenible.


  També hi podeu participar a nivell personal: hi ha un munt d’activitats diferents als municipis de Catalunya: pedalades, caminades, curses de transport metropolità,.....
  Consultar calendari activitats o el twiter

Transformant els patis...

Construcció Hotel d'insectes a l'escola Galileu Galilei
Aquests darrers cursos moltes Escoles Verdes, tant escoles bressol com centres de primària especialment, esteu portant a terme projectes molt interessants de transformació del pati, entenent aquest com un espai de lleure educatiu que cal cuidar i aprofitar.Us donem 8 idees que caldria tenir en compte a l'hora de tirar endavant la remodelació del nostre pati, extretes de l'article "Com fer més natural el nostre pati" de Fundesplai.

 1.  Diferents tipus de terra i textures
 2.  Desnivells i elements d'equilibri
 3.  Amagatall, cabanes i tunels vegetals
 4.  Arbres i plantes
 5. Racons de joc simbòlic
 6. Elemetns per afavori la fauna.
 7. Sorrals creatius
 8. Jocs pintats a terra


I tot això, sempre tenint en compte que la participació de tota la comunitat educativa en les diferents fases d'aquest projecte pot esdevenir molt enriquidora i engresdora, ajudant a millorar el clima escolar.

Teniu ganes de saber-ne més i conèixer les experiències d'altres centres escolars??:

Com fer més natural el nostre pati de Fundesplai.: al final de l'article trobareu un llistat de webs i documents amb recursos per  conèixer més a fons els aspectes més teòrics del projecte.
Experiències d'altres centres: trobareu vídeos i fotografies que recullen com s'han transformat els patis de diferents centres escolars.

Enviarme un correo electrónico cuando reciba comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escoles Verdes Barcelona Comarques para agregar comentarios!

Join Escoles Verdes Barcelona Comarques