Fòrum Baix Llobregat Primària - EL PRAT DE LLOBREGAT

El passat dijous dia 22 d’octubre al Prat de Llobregat vam celebrar el III FÒRUM XESC DEL BAIX LLOBREGAT PRIMÀRIA.

Les xarxes adherides a la  XESC del Baix LLobregat  es van reunir per intercanviar les seves experiències, aquest cop, al voltant de l'hort escolar amb l'objectiu de fer crèixer els seus projectes de forma més transversal a nivell curricular i a nivell de participació.

Durant la trobada vam treballar per una bada professorat i per l’altra alumnat.

PROFESSORAT

Van participar en una taula rodona amb tres ponències:

Després van fer un intercanvi d’experiències i una dinàmica per tal de poder tenir el resultat de “Com treballar l’hort de forma innovadora i de Com resoldre les principals dificultats quan treballem amb l’hort”.

Resultats

Títols suggeridors per a projectes d'hort

ALUMNAT

Es va fer un intercanvi d’experiències per conèixer i valorar les accions que desenvolupen els centres escolars participants de forma col·laborativa, compartint com desenvolupa cada centre la seva experiència i destacant entre la resta de participants quin és el tret més destacable de la seva proposta i com podria millorar.

Després van fer diversos tallers: Planeta aula, Mou-te amb els 4 elements i El medi que habito.

Resultats

ACCIÓ CONJUNTA

La trobada va finalitzar amb un taller de difusió entre  la ciutadania del Prat de les activitats desenvolupades durant la jornada obsequiant a les persones que passaven per la Plaça Catalunya en aquell moment  amb un petit plançó d'enciam per conrear a casa.

Podeu veure un vídeo resum al PratTV de la jornada aquí.

Voleu veure un resum gràfic de les jornades del Fòrum...??


Fòrum Baix Llobregat Secundària - CASTELLDEFELS

El passat divendres dia 4 de febrer a Castelldefels vam celebrar el III FÒRUM XESC DEL BAIX LLOBREGAT SECUNDÀRIA.

Les xarxes adherides a la  XESC del Baix Llobregat  es van reunir per intercanviar les seves experiències, aquest cop, al voltant de la PARTICIPACIÓ amb l'objectiu d’aconseguir millorar les accions dels seus centres envers la participació de tota la comunitat educativa.

Durant la trobada vam treballar per una banda professorat i per l’altra alumnat.

PROFESSORAT

Primer van començar amb un tast de tres experiències:

Després van fer un intercanvi d’experiències i una dinàmica per tal de poder tenir el resultat de la PARTICIPACIÓ als diferents centres a partir de l’escala de participació de HART.

ALUMNAT

Primer vam començar amb unes dinàmiques de participació, per tal de “trencar el gel” i introduir la temàtica del fòrum:

  • Dinàmica quadres cooperatius
  • Dinàmica La Memòria del Grup

En segon lloc van seguir amb un tast de dues experiències:

En tercer i últim lloc van fer un intercanvi d’experiències per conèixer i valorar les accions que desenvolupen els centres escolars participants de forma col·laborativa, compartint com desenvolupa cada centre la seva experiència i destacant entre la resta de participants quin és el tret més destacable de la seva proposta i com podria millorar.

ACCIÓ CONJUNTA

La trobada va finalitzar amb una acció conjunta i de forma participativa: realització de diverses construccions amb canya.

Todos los artículos (0)

There aren’t any articles yet.